Advertisements

HBO Adria predstavio konkurs First Draft za novu dramsku seriju

U Sarajevu je HBO najavio HBO Adria „First Draft“ konkurs i pozvao autore da prijave svoje originalne scenarije sa radnjom smeštenom na području Adria regiona, regiona koji čine Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Makedonija i Crna Gora. HBO Adria First Draft konkurs otvoren je za prijave do 15. novembra 2016. putem veb-sajta www.hbo.rs/firstdraft , gde se mogu saznati svi detalji i pravila konkursa.

igra prestola

Konkurs je otvoren za sve scenarije koji su napisani i dostavljeni (uploadovani) prema pravilima navedenim u nastavku teksta. Originalni scenario treba da ima jedinstven glas i da odražava kvalitet pripovedanja koji se vezuje za HBO brend. Poznavanje aktuelnih trendova iz sveta premijum TV serija je prednost, ali još veća prednost je veština autora da ličnim glasom govori o svetu koji nas okružuje, a da nužno ne sledi nametnute trendove.

Pravila konkursa:

 • Prijava treba da sadrži kompletan scenario prve epizode nedeljne serije, u trajanju od 30 ili 60 minuta. (Jedna sezona projekta treba da sadrži minimalno 4, a maksimalno 13 epizoda)
 • Potrebno je priložiti (uploadovati) samo scenario. Molimo vas da ne šaljete sinopsise, opise likova, slike ili bilo koji drugi pisani ili video materijal.
 • Potrebno je priložiti  scenario samo za prvu epizodu
 • Uvažavaju se isključivo materijali poslati u standardnom formatu koji se koristi u industriji. Primer možete pronaći OVDE.
 • Radnja treba da bude smeštena u sadašnjosti, na područje Adria regiona (u jednoj ili više država koje čine region – Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora). Ostala ograničenja žanra ne postoje.
 • Prihvataju se scenariji samo na nekom od navedenih jezika Adria regiona (hrvatski, srpski, slovenački, makedonski, crnogorski, bosanski).
 • Svaki autor može da pošalje samo jedan scenario.
 • Prihvataju se isključivo originalna dela. Autori moraju da imaju puna prava na radove koje šalju.
 • Dostavljene scenarije evaluiraće zaposleni firme HBO Adria. Imena odabranih autora i kratak opis njihovih radova, uz njihovu saglasnost, biće objavljeni na početnoj internet stranici First Draft Konkursa, kao i u saopštenju za medije.
 • Odluka zaposlenih u HBO Adria je konačna, bez mogućnosti dalje komunikacije u pisanom ili drugom obliku.
 • Konkursu se pristupa registracijom na http://www.hbo.hr/firstdraft i slanjem (uploadom) scenarija u PDF formatu. Rok za slanje scenarija je 15. novembar 2016. godine, u 23:59 h.
 • Rezultati konkursa biće objavljeni na početnoj internet stranici First Draft Konkursa i putem saopštenja za medije najkasnije do 1. marta 2017. godine.
 • Scenariji koji nisu u skladu sa pravilima konkursa biće diskvalifikovani, bez evaluacije.

 

Izvori:

Filmski centar Srbije

Hbo.hr

Advertisements

Posted on 28. septembra 2016., in Konkursi. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: