Advertisements

Dizajn za slepe – kreativne radionice

Održane dvodnevne „Kreativne radionice – Dizajn za slepe“, u Maloj galeriji Narodnog muzeja u Požarevcu. Na ovim radionicama najmlađi su pravili replike muzejskih predmeta od gline i gipsa, koji će biti izloženi zajedno sa umetničkim radovima poznatih umetnika na Taktilnoj izložbi (Izložbi na kojoj je dozvoljeno da se umetnički predmeti dodiruju) za Svetski dan slepih u oktobru, „Dan Belog štapa” u Požarevcu.

Radionice se sprovode u okviru omladinskog volonterskog projekta„Dizajn za slepe“ koje realizuje „Art hub“ uz podršku Resurs centra„Omladina JAZAS-a Požarevac” u (okviru projekta „Mladi su zakon – Braničevski i Podunavski okrug“), a finansira ga Ministarstvo omladine i sporta.

U organizaciju ove kreativne radionice za decu i mlade umetnike, uključili su se i udruženje građana „Art Distrikt” iz Požarevca, Međuopštinski Savez slepih i slabovidih lica u Požarevcu i Narodni muzej u Požarevcu.

Cilj radionice je razvijanje kreativnosti i upoznavanje sa svakodnevnicom slepih i slabovidih lica, a za rad sa polaznicima zadužene su Julija Bašić i Jelena Arsenijević.

U petak, 16. septembra u Kongresnoj sali Hotela Dunav, biće održan i seminar „Inkluzija po meri slepih – Dizajn za slepe“, na kome će mladi profesionalci iz svih delova Srbije obučiti kako da kreiraaju sadržaje u kulturi za slepa i slabovida lica.

Seminar počinje u 10 časova.

Izvor:

eBraničevo

Advertisements

Posted on 15. septembra 2016., in Kultura u izlogu. Bookmark the permalink. Ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: