Advertisements

Želite li besplatno obrazovanje – ovo su najbolje onlajn platforme za učenje

Obrazovanje odavno više nije privilegija bogatih pojedinaca. Međutim, ukoliko želite da se informišete i bavite različitim aktivnostima, a nemate vremena ili novca za klasične časove, tu su online platforme za učenje. One su besplatne, dostupne svima , i nisu vezane za boravak na posebnom mestu u posebno vreme, već svako raspoređuje svoje vreme kako želi.

 

 

Pogledajte najbolje besplatne platforme pomoću kojih možete da proširite svoje znanje ili pratite izlaganja nekih od najzanimljivijih umova današnjice.

Coursera (https://www.coursera.org/)

Coursera je obrazovna kompanija koja sarađuje sa najboljim univerzitetima I organizacijama na svetu, i nudi besplatne online kurseve za sve. “Naša tehnologija omogućava našim partnerima da uče milione studenata a ne stotine.”

Khan Academy (https://www.khanacademy.org/)

Nije važno da li ste student, profesor, učenik, direktor, odrastao čovek koji se vraća u učionicu nakon 20 godina, ili samo želite da naučite biologiju – materijali I izvori Khan akademije dostupni su potpuno besplatno.

TED Talks i TED Education (http://www.ted.com/)

TED je neprofitna organizacija posvećena širenju ideja širom sveta. Počela je 1984. godine kao konferencija spajajući tako ljude iz tri različita sveta: tehnologija, zabava, dizajn. Oblasti koje sada pokriva mnogo su šire.

Academic Earth (http://academicearth.org/)

Sajt Academic Earth veruje da svako zaslužuje pristup svetskoj klasi obrazovanja, što je i razlog zbog kog nude ogromnu kolekciju besplatnih online kurseva najboljih svetskih univerziteta. Ovaj sajt će vas provesti kroz originalnu seriju videa koji su dizajnirani tako da bude um, golicaju radoznalost i drže intelekt “u formi”.

Big Think (http://bigthink.com/)

Svaki članak i video na ovoj online platformi za edukaciju baziran je na razvijanju “velike ideje” koja je značajna i koja tera na akciju. Big Think podržava pitanja i istraživanja koja imaju moć da promene naše živote, i to u godinama koje tek dolaze.

Izvor:

Dnevno.rs

Advertisements

Posted on 6. juna 2016., in Linkovi, Pomoć onima koji uče, Poučno. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: