Advertisements

Sva deca u Beogradu biće članovi biblioteke

Predstavnici predškolskih ustanova Beograd potpisali su danas sporazum o saradnji sa Bibliotekom grada Beograda u okviru akcije „Čitajte – od knjige se lepše raste“. Akcija podrazumeva da sva deca koja idu u državne i privatne vrtiće, ali i svi oni koje čuvaju bake i deke kod kuće, dobiju besplatno članske karte Biblioteke grada Beograda.

Foto: Thinkstock

Zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović istakla je da će ovom akcijom sva deca u Beogradu dobiti članske karte biblioteke, ali imati priliku da jednom nedeljno odu u Biblioteku grada gde će im neko čitati bajke.

„Kroz bajke koje vam čitaju mame i tate, bake i deke, vaspitačice naučićete mnogo toga, šta znači biti čovek, šta znači porodica…“, rekla je Radulović deci iz PU Stari grad.

Akciju je pokrenuo gradski Sekretarijat za kulturu kako bi se skrenula pažnja roditeljima i vaspitačima na značaj ranog čitanja. Direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov podsetila je da se članske karte biblioteka u razvijenim zemljama dobijaju još od pedijatara.

Ona je ukazala da sva deca u Beogradu, bez obzira da li idu u državni ili privatni vrtić ili ih pak kod kuće čuvaju bake i deke, mogu da dobiju člansku kartu preko PU ili da sa roditeljima dođu u biblioteku. Gradski menadžer Goran Vesić kaže da je ovo još jedna akcija u nizu koje je pokrenula Skupština grada i da se nastavlja na akcije „Negujmo srpski jezik“ , „Naše blago“.

On je otkrio deci da je vrlo rano naučio da čita, sa pet godina, da je često odlazio u biblioteku uzimao knjige i brzo ih vraćao. Čak je bibliotekarka pomislila da ih ne čita, pa je morao da prepričava pročitano. Vesić je deci pročitao pesmu Duška Radovića „Bio jednom jedan lav“.

Izvor:

b92

Advertisements

Posted on 1. juna 2016., in Biblioteka, Vesti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: