Advertisements

Kako upisati Bibliotekarstvo i informatiku?

Bliže se prijemni za fakultete i dileme oko toga, koji fakultet upisati… Stresan period i za buduće studente i za njihove roditelje. Nema lepše stvari u životu, nego raditi posao koji volite. Preporučila bih vam fakultet koji sam ja završila – Filološki fakultet u Beogradu i odsek za Bibliotekarstvo i informatiku. Studije Bibliotekarstva i informatike traju 4 godine + jedna godina master studija. Zanimljivi predmeti, odlični profesori, praksa u najvećim bibliotekama u Srbiji – odlični su razlozi za upisivanje baš ovih studija.  A, i što jedna moja draga koleginica voli da naglasi – Fakultet je u centru Beograda (ima izlaz i na Knez Mihajlovu ulicu). 🙂
   924063875

Da biste upisali ove studije, morate položiti prijemni ispit iz srpskog i engleskog jezika (ja sam polagala francuski, zato što mi to bio primarni jezik tokom školovanja – verujem da i sada možete da birate). Filološki fakultet se nalazi između Rektorata i Kolarčeve zadužbine, adresa je Studentski trg 3. U istoj zgradi se nalazi i Geografski fakultet. 

Da biste se bolje informisali o testovima za prijemni ispit i uslovima oko upisa predlažem vam da odete do skriptarnice koja se nalazi u prizemlju Fakulteta. Tamo ćete moći da kupite formulare za upis, prijave za ispit, zahteve za izdavanje raznih potvrda.
Više o programu  studija pogledajte ovde. Brojeve telefona službi Filološkog fakulteta pogledajte ovde.

Sadašnji dekan fakulteta je prof. dr Aleksandra Vraneš, inače nekadašnja upravnica Katedre za Bibliotekarstvo i informatiku, a moja draga mentorka za master studije.

aleksandravranes

Sadašnja  upravnica Katedre je prof. dr Gordana Stokić. Predmeti koje ona predaje: Istorija knjige i biblioteka, Knjiga i biblioteke kod Srba, Procesi upravljanja u bibliotekama, Odnosi biblioteka s javnošću (na osnovnim studijama), Komparativne studije savremenog bibliotekarstva (na master studijama), Istorija biblioteka, komparativne studije, teorija bibliotekarstva (na doktorskim studijama).

gordanastokic

Ako volite knjige, časopise, novine, biblioteke, književnost, informacionu tehnologiju, istoriju, arheologiju, etnologiju, žurnalistiku, sociologiju, rad sa ljudima, književna druženja i mnogo više od nabrojanog – sve to možete pronaći u profesiji bibliotekara. U ovoj struci imate mogućnost stalne edukacije i stručnog usavršavanja. Ako ne možete da se opredelite za ono što volite najviše, jer volite puno toga i puno toga vam ide od ruke, upišite Bibliotekarstvo i informatiku. Već 16 godina radim kao bibliotekarka i nisam se pokajala zbog toga… Pozdravlja vas Renata Minić, diplomirani bibliotekar savetnik.

 

Advertisements

Posted on 30. maja 2016., in Pomoć onima koji uče, Poučno. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: