Otvaranje 12 naučnih klubova širom Srbije

U cilju promocije i popularizacije nauke, u gradovima naše zemlje će se od aprila do juna svakog utorka otvarati po jedan Naučni klub. U utorak, 5. aprila, u Leskovcu se otvorio prvi od dvanaest naučnih klubova u Srbiji. Od aprila do juna, svakog utorka otvara se po jedan Naučni klub. Nakon Leskovca, mreži naučnih klubova pridružuju se i Čačak, Niš, Užice, Knjaževac, Kragujevac, Smederevo, Kruševac, Kikinda, Novi Pazar, Kanjiža i Šabac, gradovi koji će dobiti nova mesta za popularizaciju nauke.


Naučni klubovi se otvaraju u prostorijama lokalnih Centara za stručno usavršavanje. Njihova mreža i Centar za promociju nauke, uz podršku lokalnih samouprava, time zajednički kreću u akciju decentralizacije promocije nauke. Naučni klub je koncept koji je razvijen u Centru za promociju nauke.

Naučni klub je zamišljen kao mesto za učenje i sticanje znanja na neformalan način kroz radionice, predavanja i brojne druge aktivnosti. Svaki od naučnih klubova u 12 gradova je istovetan po dizajnu i načinu rada. Svaki sadrži prostor za radionice, biblioteku i zonu za kreativan odmor, a nameštaj je dizajniran tako da odgovara različitim potrebama.

Poslednji u nizu se aktivira centralni, Naučni klub Beograd. On se ponovo otvara, kao što je više puta najavljeno, u novom prostoru, uUlici Kralja Petra, broj 46.

Izvor:

Nacionalna geografija

Posted on 9. aprila 2016., in Biblioteka, Vesti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: