Advertisements

Childhood’s End

Odgledala sam za vikend jednu interesantnu seriju – Kraj detinjstva (Childhood’s End). Ova SF mini serija (tri filma od po sat i po) rađena je prema istoimenom romanu Artura Klarka. Ljubitelji pisane reči ovog briljantnog pisca i pronalazača znaju da su glavne teme njegovih romana i priča – istraživanje kosmosa, vremena i čovekov „duhovni“ preobražaj i potraga za mestom u Univerzumu. Preporučujem vam ovu seriju – gleda se u jednom dahu.

Knjigu možete pročitati ovde.

Seriju možete pogledati ovde.

Radnja knjige i serije:

Nad planetom Zemljom, zauzetom svakodnevicom (sukobi, ratovi, trka u naoružanju…) jednog jutra pojavljuje se nekoliko velikih svemirskih brodova.
Vladari, koji su u njima, svesni moći koju poseduju i promene koju će doneti – ostavljaju nam period od pedeset godina privikavanja na njihovo prisustvo. U međuvremenu – komuniciraju sa Zemljanima putem emisara. Razrešavaju sukobe, prekidaju ratove, konačno zavode red na Zemlji. Prvi put u istoriji civilizacije: mir.

U šestoj godini nakon tih prvih pedeset, kod novorođene dece otkriva se moć telekineze, nešto kasnije i moć telepatske komunikacije, a Vladari konačno obznanjuju pravi razlog svog dolaska: prevođenje dece u novu dimenziju, jer je ljudski rod kakav znamo na Zemlji izvršio svoju ulogu: evoluirao do tačke u kojoj napušta materiju.
Deca su spremna da se otisnu daleko od matice Zemlje i sjedine sa Univerzumom, pre no što Planeta nestane sa kosmičkih mapa…

Izvor opisa knjige:

Prešlicavanje

Advertisements

Posted on 21. decembra 2015., in Filmovi, serije i glumci, Preporuka. Bookmark the permalink. 1 komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: