Konkurs 5. međunarodnog festivala poezije i kratke priče „Vojislav Despotov“

Koje su kategorije?

Kategorije međunarodnih festivala poezije i kratke priče Scene svih kreativnih su: osnovci poezija, osnovci kratke priče, srednjoškolci poezija, srednjoškolci kratke priče, u kategoriji do 30 godina poezija, u kategoriji do 30 godina kratke priče.

Koji se radovi šalju?
Učesnici/e šalju radove na slobodne teme – do 3 pesme ili 3 kratke priče. UČESNICI/E NE TREBA DA ŠALJU VIŠE OD 3 PESME ILI 3 KRATKE PRIČE, VEĆ DA SE POTRUDE DA NAPIŠU I POŠALJU NAJBOLJE I NAJKVALITETNIJE RADOVE. Radovi učesnika/ca mogu biti napisani na njihovom maternjem jeziku.

Do kada treba poslati radove?

Radove treba poslati do 25. decembra 2014. godine.

Potrebno je kod slanja radova naznačiti kojoj kategoriji učesnici/e pripadaju, i uz poslati rad/radove napisati kratku biografiju (najbitnije je napisati gde i kada su se učesnici/e rodili/e, koliko godina imaju, gde žive, a srednjoškolci i osnovci treba da napišu u koju školu idu i ko im je mentor, ako ga imaju). Učesnici/e dobijaju nagrade za ukupan broj pesama ili kratkih priča, u zavisnosti od toga koliko su pesama ili kratkih priča poslali. Radove ne objavljujemo ni u kakvim zbornicima, niti časopisima, učesnici/e objavljuju svoje radove gde i kad hoće i mogu. Potrebno je u biografiji, kada učesnici/e šalju svoje radove ili objavljuju knjige, tačno da napišu ako su dobili/e prvu, drugu ili treću nagradu, u kojoj kategoriji, i kog festivala, npr. druga nagrada za poeziju 5. međunarodnog festivala poezije i kratke priče „Voijslav Despotov“ u kategoriji srednjoškolaca.

Nije dovoljno napisati da su učesnici/e dobili/e drugu nagradu festivala „Voijslav Despotov“. Ovim se sprečava zabuna i zbrka u javnosti.

Koja je email adresa za slanje radova?
stojan.simic.krpica@gmail.com

Kada i gde će se održati dodela nagrada?
Dodela nagrada 5. međunarodnog festivala poezije i kratke priče „Vojislav Despotov“ će biti održana u poslednjoj sedmici januara 2015. godine u Gradskoj biblioteci „Stevan Sremac“, Narodnih heroja 5, kod glavne pošte, u Novom Sadu, uz odgovarajući umetnički program s nastupom prisutnih pesnikinja.
U organizaciji Scene svih kreativnih, održava se 5. međunarodni festival poezije i kratke priče dece i mladih „Vojislav Despotov“.

Posted on 3. decembra 2014., in Konkursi. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: