TEDxZemunED – „Don’t Complain, Act and Change“

Naš događaj je u duhu TED zajednice nazvan TEDxZemunED, gde u našem nazivu x znači da predstavljamo nezavisno organizovan TED događaj, a ED da je reč o tipu TEDx događaja koji je usmeren na obrazovanje – EDucation. Princip je veoma sličan kao i u ostalim TEDxED zajednicama koje čine ovu veliku edukativnu mrežu – želimo da podelimo znanje! Ove godine, na jedinstvenom događaju u Srbiji TEDxZemunED, zanimljivi i inspirativni predavači svojim originalnim govorima motivisaće vas da se pokrenete i promenite sebe i svoje okruženje. Zahvaljujući TEDxZemunED-u, sada i građani Srbije mogu postati članovi velike TED edukativne zajednice i na taj način sa njenim ostalim članovima razmenjivati znanja, ideje i mišljenja.

Šta je TED?

TED je neprofitna organizacija posvećena širenju jedinstvenih i inspirativnih priča, iskustava i ideja. Ideja je nastala kao četvorodnevna konferencija u Kaliforniji pre 25 godina i TED je vremenom postao oslonac za ideje koje menjaju svet kroz različite inicijative. Svake godine TED konferencija poziva vodeće svetske mislioce i praktičare da za 18 minuta kažu ono što imaju. Među TED govornicima do sada su se našli i: Bil Gejts,Stiv Džobs, Džejmi Oliver, Džon Ledžend, Bono, Al Gor, Izabel Alende i premijer Ujedinjenog Kraljevstva Gordon Braun itd.

A TEDx?

Naime, u duhu “ideja vrednih širenja”, TED je pokrenuo i TEDx – program lokalnih, nezavisno organizovanih događaja koji okupljaju ljude koji žele da dožive i podele iskustvo TED-a. Ova organizacija nudi pojedincima ili grupama priliku da širom sveta, na lokalnom nivou, organizuju nezavisne konferencije nalik TED-u. Otkada je osnovan 2008. godine, svoje ideje proširio je na sve kontinente i dotakao živote miliona ljudi, tako da ga danas čini čak 6.000 različitih događaja širom sveta.

Izvor:

http://www.tedxzemuned.net/

Posted on 20. avgusta 2014., in Biblioteka, Pomoć onima koji uče, Poučno. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: