Позив ауторима за „Читаницу Народне библиотеке и музеја“ бр. 15

Поштовани, Позивамо Вас да учествујете у писању текстова за наш годишњак „Читаница Народне библиотеке и музеја“ бр. 15, који ће бити објављен крајем 2022. године. „Читаница“ је годишњак Народне библиотеке и музеја у Белој Цркви који објављујемо у континуитету од 2008. године (ISSN: 2787-1045). Првобитно је објављиван у форми билтена (гласила које за циљ има представљање остварених резултата, постигнутих у установи), а од 2021. године се објављује у облику часописа са прилозима из области културе, науке, књижевности и уметности. Издавач часописа је Народна библиотека у Белој Цркви, а штампаће се у формату Б5, на 80г папиру једнобојно, у тиражу од најмање 300 примерака.

Годишњак ће бити штампан крајем године, а подељен по тематским целинама: Чланци и расправе; Из легата Јована Путника; Савремена књижевност; Стваралаштво младих; Грађа, прилози и извештаји.
Позивамо све заинтересоване колеге из сродних установа: библиотека, музеја, архива, завода за заштиту споменика, као и самосталне истраживаче који се баве темама везаним за Банат, библиотекарство, музеологију и заштиту културног наслеђа да узму учешће и својим текстовима допринесу квалитету нашег часописа. Позивамо заинтересоване ауторе књижевних дела да својим учешћем допринесу квалитету нашег годишњака приповеткама, поезијом и другим краћим формама књижевног стваралаштва.
Како је објављивање годишњака у плану за новембар месец (а промоција у плану за „Дан библиотеке“, 22.11.2022.), молимо све заитересоване ауторе да нам потврде учешће најкасније до 1.9.2022. године, а текст са прилозима доставе најкасније до 1.10.2022. године, на мејл адресу bibliotekabc@gmail.com.
Текстови се достављају на српском језику (ћирилица), за стране ауторе на енглеском или језику аутора са преводом на српски или енглески. Текстови који се достављају не треба да су дужи од 15 куцаних страна у word фајлу, фонт Times New Roman, величина фонта 12. На почетку текста је потребно назначити име и презиме аутора, назив институције у којој је настао рад или спроведено истраживање. Потребно је да назив рада буде јасно назначен. Прилози који се достављају, потребно је да су јасно обележени називима фајлова (прилози се достављају као посебни фајлови) који кореспондирају са обележеним местима у тексту, где ће се налазити прилог.
О одабиру пристиглих текстова разматраће редакција часописа.

вд директора
Игор Вокоун

Народна библиотека, 26340 Бела Црква
www.bibliotekabc.org.rs
www.muzejbc.org.rs

Posted on 24. marta 2022., in Knjige, časopisi, pisci i javna lica, Konkursi, Vesti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: