Виртуелна радионица прављења украсних врећица са лавандом

Удружење за промоцију културе, традиције и туризма „Од књиге до душе“ из Костолца организовало је виртуелну радионицу прављења украсних врећица са лавандом, као део пројекта “У духу празника – припрема и изложба традиционалних јела и украса“ подржаног од Градске општине Костолац.

Чланица Удружења Вера Савковић показала је како се праве украсне врећице са лавандом, које су савршена празнична декорација.

Разговор водила и монтажу филма урадила Рената Минић, председница Удружења „Од књиге до душе“.

У времену светске пандемије вируса, са којом ћемо у једном тренутку изборити и све ово што се дешавало у протеклих годину и по дана, оставити иза себе као ружан сан, остаје још нешто да тиња као притајена опасност. Као последица овог новог начина живота, остаје нам све присутније ОТУЂЕЊЕ људи једни од других. Људи се отуђују од оног што је најважније – од породице, својих корена и традиције.
Циљ пројекта „У духу празника – припрема и изложба традиционалних јела и украса“ је да се укаже на традиционалне вредности које ће допринети поновном зближавању људи, кроз неговање традиционалних знања и вештина, које су се вековима преносиле са генерације на генерацију, пружајући осећај континуитета које заједнице, групе и појединци, препознају као део свог идентитета и културне баштине.
Путем овог пројекта, чланови наше заједнице, свих узраста, вероисповести и националности, имаће могућност да се упознају са припремом традиционалних јела и украса у време празника и да се тај начин допринесе очувању и промовисању традиције и нематеријалног културног наслеђа нашег краја.

Posted on 24. decembra 2021., in Filmovi, serije i glumci, Iz mog ugla, Udruženje "Od knjige do duše". Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: