ВИРТУЕЛНА ИЗЛОЖБА ТРАДИЦИОНАЛНИХ ЈЕЛА

Удружење за промоцију културе, традиције и туризма „Од књиге до душе“ из Костолца представља вам Виртуелну изложбу традиционалних јела, која је део пројекта „Траговима прошлости: очување културне традиције кроз старе занате и јела нашег краја“ подржаног од Градске општине Костолац.

0 Први слајд - Изложба јела новембар 2020

Због епидемиолошке ситуације, изложба није одржана у Православној цркви у Костолцу, као што је било у договору са нашим поштованим свештеником Дејаном Лазаровом. Да је среће, данас бисмо сви ми могли да уживамо у дегустацији ове дивне хране и то на Божићне покладе, последњи дан пред велики Божићни пост.

Сматра се да су покладе дан за праштање и весеље и да у период великог поста треба ући без греха. Свако ко се замерио некоме, а ишао је да тражи опроштај – увек га је добијао. У домаћинствима се традиционално припрема богата мрсна гозба, нарочито бели мрс по коме је овај празник добио име.


У припреми Виртуелне изложбе традиционалних јела учествовали су: Ружица Живковић, Јово Ћулибрк, Невена Вуксановић, Тадија Вуксановић, Гордана Славковић, Весна Радивојевић, Сузана Ненић, Негица Павловић, Магдалена Реџовић, Слободанка Трајковић, Вера Савковић, Зорица Вујчић, Драгица Стефановић, Драган Журжевић, Ана Јовић, Санела Арсић, Зорица Бранковић, Миланка Стокић, Милица Исаковић, Александра Ристић Стевић, Снежана Пућо, Горан Минић и Рената Минић.

Монтажу филма урадила је Вукосава Минић.

Уживајте

Posted on 27. novembra 2020., in Udruženje "Od knjige do duše". Bookmark the permalink. Postavi komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: