Удружење „Од књиге до душе“ уручило помоћ „Свратишту за децу“ у Београду

Удружење за промоцију културе, традиције и туризма „Од књиге до душе“ из Костолца организовало је хуманитарну акцију прикупљања зимске гардеробе, обуће, играчака, хране и средстава за хигијену за „Свратиште за децу“ у Београду које води Центар за интеграцију младих, са циљем унапређења квалитета живота деце која живе или раде на улици. Корисници услуге Свратишта су деца узраста од 5 до 15 година која су, због начина живота, изложена вишеструким ризицима. Живот деце које користе услуге Свратишта у Београду је веома тежак, тако да је Удружење ову акцију спровелу са жељом да се штићеницима Свратишта бар мало олакша тежак живот који воде. Свратиште има просторије на два места: на Новом Београду – ул. Булевар Арсенија Чарнојевића 145 и на Звездари – ул. Крфска 7а.

Донацију „Свратишту за децу“ је 30. октобра 2020. године уручио Горан Минић, припадник Министарства унутрашњих послова, запослен у Полицијској станици Костолац, члан и један од оснивача Удружења „Од књиге до душе“.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Учесници хуманитарне акције:

Ружица Живковић, Јово Ћулибрк, Невена и Тадија Вуксановић, Зорица и Слађана Вујчић, Мира Милошевић, Снежа Трајић (Аутотранспорт), Магдалена Реџовић, Миланка Стокић, Јасмина и Божо Ђаловић, Гордана Славковић, Марија Волић, Маја Живић, Драгица Стефановић, Маја Живковић, Санела Арсић, Вера Савковић, Милица Исаковић, Зорица и Владица Бранковић, Весна Радивојевић, Драган Журжевић, Жељко и Александра Миладиновић, Горан и Рената Минић, Јулијана Ивановић (Апотекарска установа Пожаревац), Александра Ристић Стевић, Негица Павловић и Светлана Алексић (Трговинска радња АС).

Превоз обезбедио Синдикат Аутотранспорт д.о.о. Костолац.

О самом Удружењу:

Удружење „Од књиге до душе“ је невладино, непрофитно удружење, основано 14. фебруара 2018. године ради очувања и промоције културе, народне традиције и обичаја овог краја. Удружење је састављено од ентузијаста и креативаца (ученици, студенти, библиотекари, просветни радници, здравствени радници, књижевници, слободни уметници, пензионери и домаћице), који желе својим радом и залагањем да помогну у развијању и промовисању заједнице у којој живе. Ради остваривања својих циљева, Удружење се бави организовањем предавања, радионица, излета, екскурзија, концерата, изложби, манифестација, књижевних, сценских, мултимедијалних и других програма којима се истражују и негују естетске вредности традиционалних уметности и културе у области духовне заоставштине, народне традиције, књижевног и музичког стваралаштва, туризма и другог.

Удружење се бави и хуманитарним радом. До сада је организовало више хуманитарних акција: посетили су и однели донацију Дому за лица ометена у развоју у Стамници, којима су након тога били и домаћини – штећеницима приредили обилазак Археолошког парка „Виминацијум“, обилазак Костолца и ручак; организовали су посету и помоћ Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској, као и Прихватилишту за одрасле у Кумодрашкој у Београду. Председница Удружења „Од књиге до душе“ је Рената Минић.

Posted on 2. novembra 2020., in Udruženje "Od knjige do duše". Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: