Неговање културе и традиције у Костолцу

Удружење за промоцију културе, традиције и туризма „Од књиге до душе“ одржало је у суботу, 3. октобра Радионицу старих заната и Изложбу традиционалних јела, које су део пројекта „Траговима прошлости: очување културне традиције кроз старе занате и јела нашег краја“ подржаног од Градске општине Костолац. Чланови Удружења представили су јела из традиционалне кухиње нашег народа. У припреми изложбе хране учествовали су: Ружица Живковић, Јово Ћулибрк, Невена Вуксановић, Бојан Нацић, Весна Радивојевић, Сузана Ненић, Негица Павловић, Магдалена Реџовић, Слободанка Трајковић, Вера Савковић, Зорица Вујчић, Драгица Стефановић, Драган Журжевић, Ана Јовић, Санела Арсић, Горан Минић и Рената Минић. Трпезу је благословио свештеник Дејан Лазаров.

У оквиру радионице старих заната, Зорица Вујчић, Негица Павловић, Вера Савковић, Невена Вуксановић и Весна Радивојевић демонстрирале су стару вештину плетења и хеклања.

Истог дана, Виолета Кевро, председница Ликовног удружења „Кевро“ из Костолца, отворила је Изложбу слика са ликовне колоније одржане током лета.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Због тренутне ситуације са епидемијом корона вируса, поштоване су мере опреза и заштите у складу са препорукама владе: свим учесницима је на улазу мерена телесна температура бесконтактним топломером и рађена је дезинфекција руку. Поштовано је дозвољено ограничење броја људи који могу да се окупе на једном месту.

Posted on 4. oktobra 2020., in Udruženje "Od knjige do duše", Vesti. Bookmark the permalink. 2 komentara.

  1. dimitrijejanicic35

    Mislim da je to veoma lepo.
    Od ideje za promociju lepe literature izrodio se „motor“ koji je postao pokretač i inicijator mnogih kulturnih zbivanja u mestu. Nađe se tu izdavanje knjiga, čuvanje tradicija, stari kuvarski recepti, radionice, likovni život, susreti sa ljudima, istorija mesta, zajednički izleti i ko zna šta još.
    Bravo! Mislim da bi kulturni poslenici vašega grada Požarevca morali da vas ozbiljnije shvataju .

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: