Све око нас је енергија и ми имамо могућност да њоме управљамо снагом својих мисли

Без икакве сумње, добитници Нобелове награде за физику доказали су да је физички свет један велики океан енергије који се у делићу секунде материјализује и дематеријализује изнова и изнова. Ништа на свету није чврсто. Ово је свет квантне физике.
Доказали су да су мисли одговорне за држање овог стално променљивог енергетског поља у форми, као и облику предмета које познајемо.

energy

Дакле, зашто видимо особу уместо треперавих снопова енергије?

Требало би да размислиш о филмској траци. Трака је колекција од око 24 сличице у секунди. Сваки од оквира одвојен је од другог малим простором. У поређењу са брзином којом се ови кадрови мењају, наше очи су преварене и видимо их као непрекидан филм.
Такође би требало да размислите о телевизији. Катодна цев је само једноставна цев која има гомилу електрона који на неки начин ударају о екран, правећи илузију облика и покрета. У сваком случају, тако су заправо направљени сви предмети.

Свака особа има пет физичких чула – вид, слух, додир, мирис и укус. Сваки од њих има одређени домет, на пример, пас чује опсеге звука другачије од људи; змије виде различити спектар светлости од нас и тако даље. Другим речима, наша чула заправо перципирају енергију са одређене фиксне тачке гледишта и на тај начин стварају слике и обликују нашу перцепцију.

Али, то није ни тачно ни потпуно. То је само интерпретација.

Свака наша интерпретација заснива се искључиво на нашој „унутрашњој мапи“ стварности, али не и на истинској истини. Наша „мапа“ је такође резултат колективног искуства наших личних живота.

Наше мисли су такође повезане са овом невидљивом енергијом и оне такође одређују у каквом ће се облику она одвијати. Они могу да промене свемир „честица после честице“, стварајући наш тродимензионални живот.

Требaло би да погледате око себе.

Све што можете видети у нашем физичком свету полази као идеја која је непрестано расла све док се није материјализовала у физички објект кроз низ корака.

Буквално се претварате у своје најчешће мисли.

Ваш живот је постао оно што сте замислили, у шта сте веровали.

Наш свет је буквално наше огледало које нам омогућава да искусимо све оно за шта верујемо да је истинито у овој тродимензионалној равни… све док га не променимо.
Квантна физика нам заправо говори да свет није постојан као што можда изгледа. Уместо тога, место је сталног покрета који наше индивидуалне и колективне мисли настављају да граде, као и уништавање и обнављање. То је Перпетуум мобиле.

Оно што ми у ствари верујемо да је истина је илузија која је готово магија.
Срећом, почињемо да се излажемо илузији, и оно што је најважније учимо како да је променимо. Овде ћемо дати једноставно објашњење.

Које су компоненте нашег тела?

Људско тело се састоји од девет система, који укључују: крвоток, дигестивни, ендокрини, мишићни, нервни, репродуктивни, респираторни, скелетни и уринарни систем.

А шта заправо чине ови системи?

Ткива и органи.

Од чега су направљена ткива и органи?

Ћелије.

Шта заправо чини ћелију?

Молекул.

Шта чини молекул?

Атоми.

Шта чини атом?

Субатомске честице.

Шта чини субатомску честицу?

Енергија!

Дакле, ми смо само енергетско светло у његовој најлепшој и најинтелигентнијој конфигурацији. Енергија која се стално мења под површином и све то контролише наш снажни ум.

Ви сте једно велико и моћно људско биће.

Ако имате могућност да то видите под јаким електронским микроскопом, као и да урадите неке друге експерименте на њему, видели бисте да сте направљени од снопова вечно мењајуће енергије у облику електрона, неутрона, протона и других субатомских честица такође.

Тако је и све остало што вас окружује. Квантна физика нам такође говори да је чин посматрања објекта заправо онај који узрокује да се објект тамо налази.

Објекат не постоји појединачно од свог посматрача. Као што можете приметити, током посматрања, ваша пажња је усмерена само на нешто и ваша намера буквално ствара ту одређену ствар.

То је научно доказано. Ваш свет се састоји од душе, ума и тела. Сваки од њих има јединствену функцију. Оно што у ствари можемо видети својим очима и искусити својим телом је физички свет, који се назива ТЕЛО. То је ефекат који настаје узроком. А тај се узрок зове МИСАО.

Тело не може да произведе, већ може само да доживи и да буде доживљено. То је јединствена способност. Са друге стране, мисли немају способност доживљаја, већ само стварања и тумачења. Да би се искуствено доживеле, потребан им је свет релативитета.

Наша душа је све, мисли и тело постоје захваљујући њој.

Тело нема моћ стварања, мада даје илузију да то чини. Дакле, та је илузија заправо узрок толиким фрустрацијама. Тело је чиста последица и оно нема моћ узрочника, а ни ствараоца.


Превела са енглеског језика Весна Радивојевић

Оригинални текст на сајту Ibelieveinmothernature.com

Posted on 4. novembra 2019., in Poučno, Svet oko nas, Zanimljivosti, Zdravlje, sport i lepota. Bookmark the permalink. 1 komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: