Пријава за међународни квиз „Немањићи“

Фондација „Мир Божији“ поводом 800 година самосталности Српске православне цркве организује међународно квиз такмичење под називом „Немањићи“ које ће се одржати почетком децембра текуће године, а полуфинале и супер финале почетком 2020. године у Београду.
Тим поводом Фондација „Мир Божији“ упутила је јавни позив школама, православним црквама, удружењима и организацијама, да се пријаве за учешће на међународном квиз такмичењу „Немањићи“. Право учешћа имају екипе из Републике Србије, Републике Српске, региона, те српске дијаспоре из Европе, Америке, Аустралије, Канаде, Азије и Африке.

banner1


Пријаве трају до краја октобра, а образац се може преузети на сајту http://www.mirboziji.com.
У квиз такмичењу учествују дјеца узраста од 10 до 15 година у екипама које ће бити састављене од 3 члана а могу да их пријављују школе, цркве, удружења и остале организације. Материјал, по којем ће се екипе спремати за такмичење, припрема организатор, а састоји се од 1000 питања и одговора.
Пријављене екипе из Републике Српске, Републике Србије ће заједно са такмичарима из региона, Европе, Америке, Аустралије, Канаде, Азије и Африке истог дана радити „online“ тест.
У завршници такмичења, учествује осам екипа за полуфинално и финално такмичење, које ће се одржати у Београду. Финале ће бити одржано уз директан телевизијски пренос за српске просторе и дијаспору. Најуспјешније екипе, њихове наставнике или друга одговорна лица очекују признања, медаље и вриједне награде.
По ријечима проф. Здравка Мочевића из Организационг одбора Фондације „Мир Божији“, циљ ове највеће културне манифестације је проширење знања о културној историји и државности нашег народа. Пројекат се реализује уз благослов Његове светости Патријарха српског г. Иринеја, те подршку научних кругова, Владе Републике Србије и Владе Републике Српске.
Весна Девић
(МИТРОПОЛИЈА ЦРНОГОРСКО – ПРИМОРСКА)

Извор: spckotor.com

Posted on 13. oktobra 2019., in Konkursi. Bookmark the permalink. Postavi komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: