Документарни филмови у новој дигиталној понуди за чланове београдских библиотека

Народна библиотека Србије и Библиотека града Београда у сарадњи са Међународним фестивалом документарног филма Белдокс лансирали су пројекат AVA Doc Београд. Чланови библиотека од 11.07.2018. године имају ексклузивну прилику да бесплатно користе услуге AVA VOD платформе и гледају најатрактивнија остварења савремене светске документаристике која су приказана на Белдоксу у претходних неколико година.

baner-ava-beldocs1

Са бројем своје чланске карте они могу приступити видеотеци онлајн (путем линка https://belgrade.ava.watch/) или филмове гледати у просторијама библиотека. Овим иновативним пројектом мултимедијални садржај у библиотекама се обогаћује и по први пут се уводи онлајн VOD (video on demand) сервис у српском библиотекарству.

AVA Docје пројекат који окупља 27 партнера из 9 европских земаља са циљем да европске филмове учини доступним корисницима библиотека у разним европским земљама. Европски фестивали кратког и документарног филма свој филмски програм чине доступним за кориснике 15 библиотека широм Европе (Велика Британија, Немачка, Португал, Чешка, Финска, Италија, Србија). У Србији су то корисници Народне библиотеке Србије и Библиотеке града Београда. У пројекат су укључена 4 значајна фестивала документарног филма из Европе – Ji.hlava IDFF, DocLisboa, Sheffield IFF i Beldocs IDFF. Носилац пројекта је немачка компанија Reelport.

Корисници AVA VOD могу учествовати у наградној игри #europeanfilmchallenge која траје до краја јула 2018, а победник осваја путовање на Венецијански филмски фестивал. За европске филмове одгледане на овој платформи учесници такмичења ће добити додатних 3 поена по филму. Такмичењу се могу прикључити особе старије од 18 година. Покрените изазов на http://www.europeanfilmchallenge.eu.

Пројекат AVA Docје подржала Европска унија кроз програм Креативна Европа, потпрограм Медији, као и Министарство културе и информисања РС.

Извор: Библиотека Града Београда

Posted on 23. jula 2018., in Biblioteka. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

<span>%d</span> bloggers like this: