Часопис „Записи“ – Годишњак Историјског архива Пожаревац – шест година пред Вама 

Часопис „Записи“ – Годишњак Историјског архива Пожаревац излази редовно шест година, успешно промовишући архивистичку теорију и праксу, као и постулате друштвених и хуманистичких наука. Окупљајући велики број сарадника током шест година – деведесетосморо (98) из десет држава – до сада је широј стручној и научној, домаћој и иностраној јавности, представио више од стоосамдесет (180) чланака из области архивистике, историографије, етнологије, антропологије, библиотекарства, културологије, информатике, методологије и др, доступних како у штампаном тако и у електронском облику.

zapisi

Током периода постојања и редовног излажења нашег часописа, подигнута је свест средине о значају и улози архива као институција и архивске грађе као културног добра, дат је допринос неговању националне, регионалне и градске културне традиције, као и допринос већој препознатљивости идентитета града, државе и региона. Тако je часопис, својом солидном репутацијом у јавности, постао бренд нашег архива, града, региона и државе. Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије је часопису „Записи“, од 2015. године, доделило категорију М 53 – Национални научни часопис.

Библиографија радова и аутора часописа „Записи“ 2012-2016.

Извор: Историјски архив Пожаревац

Posted on 27. februara 2018., in Biblioteka, Knjige, časopisi, pisci i javna lica, Preporuka, Radovi iz bibliotekarstva, Vesti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: