Kako se rade seminarski, maturski i diplomski radovi

U Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ Požarevac, 30. januara 2018. godine održana je radionica za učenike i studente pod nazivom „Kako se rade seminarski, maturski i diplomski radovi“. Radionicu su vodile Milanka Stokić i Jasmina Stepanović. Nastanak ovog uputstva uslovila je okolnost da studenti i učenici poseduju nedovoljno znanja i iskustva u izradi različitih pisanih radova. Cilj radionice je da se učenici i studenti upute u osnove izrade pisanih radova, od izbora teme, pronalaženja adekvatne literature, koncipiranja sadržaja, tehničke obrade, pa do konačne odbrane rada. Akcenat je stavljen na osposobljavanje učenika i studenata na samostalan rad. Zbog velikog interesovanja radionica se ponavlja u martu. Pogledajte prezentaciju.

Uputstvo za izradu seminarskih i diplomskih radova je predstavljeno u pet delova (celina), između kojih je uspostavljeno sadržajno-logičko jedinstvo. Stručni radovi su vrsta pisanih radova aplikativnog karaktera, zato se njihova svrha sastoji u prikupljanju, objašnjavanju, proveravanju i vrednovanju poznatih činjenica, informacijai teorija, kao i  njihove primenljivosti u struci.

Posted on 23. februara 2018., in Biblioteka, Pomoć onima koji uče, Radovi iz bibliotekarstva, Seminarski radovi. Bookmark the permalink. 1 komentar.

  1. Reblogged this on Kultura i ja and commented:
    Veoma koristan tekst…

    Liked by 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: