Костолац, једна прича – књига Синише Радиновића

У Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, у четвртак 30. новембра 2017. године, са почетком у 19 часова, одржаће се књижевно вече на коме ће своју књигу „Костолац, једна прича“ представити завичајни писац Синиша Радиновић.

Књижевно вече се одржава у оквиру манифестације „Новембарски дани културе“ у организацији Библиотеке у Костолцу, Одељења Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац и Културно-спортског центра Костолац.

Poster SN

 

Костолац, једна прича

Прича о Костолцу, испричана из угла једног обичног грађанина, не занемарујући улогу обичног човека у његовом настанку. Сећање на оне људе, који су својим личним ангажовањем и надахнућем, створили темељ за настанак града братства и јединства, због чега су Костолчани изузетно поносни.

 Ова прича је лична пројекција инспирисана и надахнута посебном енергијом и љубави према родном граду, покушај да се та тајна веза опише кроз низ појединости преточених кроз приче у једну целину која се зове Костолац. Циљ овог подухвата је да се прикаже Костолац из златног доба“, сачува од заборава, а да његове приче нису одраз носталгичности и сентименталност, већ слика из прошлости коју треба освежити новим бојама и удахнути јој свежину нових идеја, удахнути јој живот примерен данашњим потребама, обележен инспирацијом нових, надолазећих генерација“. (из предговора.

Синиша Радиновић

Siniša

Рођен 16. фебруара 1955. године у Костолцу. Један о малобројних коме у крштеници пише као место рођења – Општина Костолац. Завршио средњу медицинску школу у Пожаревцу. Радио у Дому здравља у Костолцу, све до свог пензионисања.

Ово му је прва књига, први литерарни покушај да своја сећања на родни град преточи у речи које ће наћи пут и право место у стварању дивне приче о вољеном граду.

 

Posted on 24. novembra 2017., in Biblioteka, Vesti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: