Advertisements

Чајанка са књигом у Библиотеци у Костолцу

Библиотека у Костолцу, Одељење Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, позива вас да се пријавите са својом песмом или кратком причом за ЧАЈАНКУ СА КЊИГОМ – литерарно дружење завичајних писаца, које ће се одржати поводом Међународног дана чаја, у Библиотеци у Костолцу, 15. децембра 2017. године. Тема овогодишње Чајанке је: Из Париза с љубављу. Позив је отворен за све заинтересоване завичајне писце из Костолца, Пожаревца и околних места. Рок за пријаву радова је 5. децембар 2017. године.

Čajanka 2017-1

У оквиру чајанке биће приказана и филмска пројекција о Паризу, граду културе, уметности и љубави. Све информације можете добити на телефон 012/241- 515.

Чајанка са књигом је заправо наставак традиције коју су пре доста година, у костолачкој библиотеци, покренуле библиотекарке Славица​ Пејовић и Слободанка – ​​Цука​ Трајковић,  а прошле године обновила Рената Минић, руководилац Библиотеке у Костолцу. Обнављање Чајанке има за циљ да се завичајним писцима ​пружи прилика да се што чешће окупљају у библиотеци и представе своје стваралаштво једни другима.

Међународни дан чаја обележава се широм света 15. децембра, али тај датум је за Костолчане од великог значаја, јер је 1953. године, на тај дан основана Библиотека у Костолцу.

Advertisements

Posted on 4. novembra 2017., in Biblioteka, Vesti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: