Advertisements

О српском витешком коду у Библиотеци у Костолцу

У Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, у среду 1. новембра 2017. године са почетком у 19 часова, одржаће се књижевно вече на коме ће своје књиге представити  археолог и писац Марко Алексић.

Poster Marko Aleksić

О писцу

Марко Алексић рођен је 1970. у Београду, где је дипломирао и магистрирао средњовековну археологију. У Народном музеју у Београду стекао је звање кустоса. Као члан екипе или вођа ископавања учествовао је у археолошким истраживањима у Србији, Црној Гори, Босни и Херцеговини, Хрватској, Немачкој и другим земљама. Објавио је бројне научне радове у земљи и иностранству о темама из средњовековне археологије и историје. Аутор је монографија Средњовековни мачеви у Југоисточној Европи (2008), Српски витешки код (Лагуна, 2016) и Марко Краљевић: Човек који је постао легенда (Лагуна, 2015).

Одржао је више предавања у институцијама културе широм Србије, на универзитетима, међународним научним скуповима и другим местима. Сарађивао је са дечјим културним центром у Београду, на РТС-у као стручни консултант и аутор прилога са темама из науке и културе, писао драмске текстове за програм Радио Београда, објављивао научно-популарне чланке са темама из средњег века у Политикином Забавнику и другим листовима. Био је првак државе у мачевању, дисциплина сабља (1993).

Последњих неколико година је предавач у Истраживачкој станици Петница (програми Археологија и Петница Интернатионал). Као стручни консултант или предавач сарађује са музејима, факултетима, војним, безбедносним и културним органиацијама и витешким дружинама.

marko_2

 

 

 

Advertisements

Posted on 27. oktobra 2017., in Biblioteka, Knjige, časopisi, pisci i javna lica, Vesti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: