Предавање о адолесценцији у Библиотеци у Костолцу

У Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, у среду 18. октобра, са почетком у 19 часова, одржаће се предавање намењено родитељима и наставницима, под називом „Адолесценција: изазови одрастања“. Предавање води Оливера Хајровић, специјалиста медицинске психологије.

Predavanje Olivere Hajrović

ОПИС ПРЕДАВАЊА

Драги родитељи и наставници,

Ви сте свакодневни  и највернији сведоци изазова одрастања адолесцената.  Ви који сте се својим животима определили да бринете о младима, знате колико је сваки адолесцентни изазов истовремено и  изазов и испит за Вас. Колико питања, преиспитивања, дилема о томе шта се у адолесценту дешава и шта је оно најбоље што му можете дати?

Како изгледа свет из перспективе данашњег адолесцента? Шта одликује његову личност, понашање, његове потребе у односу на родитеље, наставнике, вршњаке? Који су то најчешћи проблеми са којима се среће и како се обично проналазе начини  за њихово решавање? Шта се догађа онда када попусте његове психичке снаге? Које се психичке сметње и поремећаји најчешће јављају  у адолесцентном добу и шта је то што родитељи и наставници могу тада да учине?

Ваши се путеви непрекидно укрштају на пољу одрастања и образовања адолесцената. Разумевање адолесцената учвршћује ваше унутрашње ослонце и гради ваше међусобне везе. Адолесценти Вас подједнако требају, и треба да знају да сте у њиховим животима заједничка сила.

Предавање је намењено родитељима, наставницима и свима онима који учествују у одрастању адолесцената и који  желе да му на том путу буду снажна подршка.

Предавач: Оливера Хајровић

1798837_10201995697277567_484344554_n

Завршила је основне студије психологије на Филозофском факултету у Београду и специјализацију из медицинске психологије на Медицинском факултету у Београду.

Запослена је на психијатријском одељењу Опште болнице у Пожаревцу.

У току радног стажа завршила је  и едукацију из психоаналитичке психотерапије деце и младих као и едукацију из когнитивно бихејвиоралне психотерапије.

Завршила је едукацију из форензичке психологије и налази се на листи сталних судских вештака Министарства правде Србије. Ангажована у бројним кривичним парницама у којима су адолесценти актери или жртве насиља.

Има више од двадесет година психодијагностичког и психотерапијског искуства у раду са децом и младима са свим врстама психичких сметњи и поремећаја, и исто толико година  искуства у сарадњи и саветовању њихових родитеља и наставника.

Учесник је бројних превентнивних програма намењених очувању менталног здравља младих.

Аутор је и коаутор великог броја стручних радова, публикованих и изложених у земљи и иностранству.

Учесник је бројних јавних трибина, телевизијских и радио емисија посвећених популаризацији психолошких знања о деци и младима.

Posted on 14. oktobra 2017., in Biblioteka, Vesti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: