Advertisements

Јелица Грегановић у Библиотеци у Костолцу

У Библиотеци у Костолцу, одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, у четвртак 28. септембра 2017. године, гостовала је и представила своје књиге наша позната новинарка, књижевница и блогерка – Јелица Грегановић.

Представљена је збирка прича „Зовем се мама“, књига о деци и родитељству, коју је објавила издавачка кућа Лагуна. Као својеврсни хумористички родитељски приручник, књига је пуна анегдота и тренутака из којих може свако да се препозна у разноразним свакодневним ситуацијама у сопственим породицама.

Премијерно у Библиотеци у Костолцу, представљена је и нова књига Јелице Грегановић – Зовем се мама 2 и читани су делови из ње.

Књижевно вече протекло је уз разговор о њеним књигама, о родитељству и одрастању деце, о васпитању, о кућним љубимцима, о блогерима, о садашњој ситуацији на књижевној сцени, о њеном раду на телевизији и пријатељству са новинарком Горицом Нешовић.

Јелица Грегановић, најчитанија је српска блогерка и важи за најдуховитију нашу књижевницу. Новинарством се бави од 1984. године, један је од оснивача Радија Б92 и прва уредница његове информативне редакције. До сада је писала или пише за Б92, Време, НИН, Студио Б, Економист, Банкар, Родитељ и Дете, Елле, Шумадија Пресс, Политикин Забавник…

Сва њена дела имају и по неколико реиздања. Удата је, има троје деце и променљиви број кућних љубимаца. Самокритична, духовита на свој рачун, за јунаке својих прича узела је своје најмилије и сви они живе под претњом: „Ко не буде добар, завршиће у књизи!“

Објавила је осам збирки кратких, хумористичких прича: Причи никад краја, Само да ти кажем, Од речи до речи, Испод седмог неба, Љубав и друге ситнице, Осмех за сваки дан, Зовем се Мама и Зовем се Мама 2.

Илустрације за њене књиге радио је наш познати илустратор Добросав Боб Живковић.

Књижевно вече одржано је у организацији Културно-спортског центра Костолац и Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац (Одељење Костолац).

 

Advertisements

Posted on 29. septembra 2017., in Biblioteka, Vesti. Bookmark the permalink. 1 komentar.

  1. Reblogged this on Magdalenina učionica and commented:
    Izvor ,,Od knjige do duše“.

    Liked by 1 person

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: