Ništa vam u životu neće biti servirano na tanjiru, za sve se trebate izboriti!

Ništa vam u životu neće biti servirano na tanjiru. Za sve što želite dobiti ili postići morate ustati i pokrenuti se. Nemojte sa zavišću gledati u druge kako dobijaju stvari koje vi želite dobiti. Ne znate što su prošli, ne znate kakvu su cenu platili, ne znate celu pozadinu njihove priče. Ako želite i vi to dobiti morate uložiti svoje snage, napustiti svoju zonu komfora i krenuti u područje gde stvari nisu pod vašom kontrolom.

blonde-girl-860x450_c

Ništa vam u životu neće biti servirano na tanjiru. Ni dobre, ni loše stvari. Sve stičemo ili zaslužujemo. Do svakog cilja vodi neki put, ali ako nismo spremni ići tim putem jer je težak, strm, nepregledan, naporan onda kako možemo očekivati da ćemo postići taj cilj. Razmislite koliko vam je stalo do vašeg cilja i skladno tome uložite snagu koliko se od vas traži. Laž je da postoje prečice, sve su to stranputice koje vode negde drugde.

Ništa vam u životu neće biti servirano na tanjiru. Sve morate uzeti sami. Život ne nagrađuje vaše misli, očekivanja, želje i htenja, nagrađuje samo ono što učinite. Možete do neba želeti ali ništa se neće dogoditi ako se ne pokrenete i ne preduzmete ono što treba, uzmete ono što želite. Samo se morate zapitati kolika je prava cena onoga što želite imati, koliko se plaća živaca, osećanja, strpljenja, volje, napornog rada, žuljeva i suza.

Nemojte očekivati čuda a da niste spremni za njih podmetnuti svoja leđa. Čuda mogu očekivati samo oni koji su spremni svoj život pretvoriti u čudesnu pustolovinu, ne oni koji samo čekaju neka bolja vremena, idealne okolnosti i sve poklopljene uslove. Kada prestanete od života očekivati ono što sami niste životu dali, otvoriće vam se oči da vidite koliki je raspon vaših mogućnosti i kako je sve u životu jednostavno kada hoćete, a sve komplikovano kada nećete.

Mario Žuvela

Izvor: Savjetnik uspjeha

Posted on 24. septembra 2017., in Filozofski kutak. Bookmark the permalink. 2 komentara.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: