Advertisements

ВИДАРКА – МАТИЛДА ВЕЉКОВИЋ

У петак 22. септембра 2017. године, са почетком у 19 сати, у Библиотеци у Костолцу, огранку Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, завичајна књижевница Матилда Вељковић представила је свој нови роман Видарка.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Матилда Вељковић, млада књижевница која је привукла пажњу бројних читаоца својим романом „Змај и Милена“, наставља кроз роман „Видарка“ са својим оригиналним приповедањем, веома питким за читаоце, са занимљивом породичном причом, прожетом нитима фолклорне фантастике. Уз одломке из књиге, промотивни видео урађен за књигу у режији Игора Михајловића (музику компоновао Марко Вељковић, а филм прати дивни глас Матилде Вељковић), опуштен разговор о самој књизи, али и о народним обичајима, књижевности и издавачкој делатности у Србији – протекло је још једно од низа успешних књижевних вечери у Библиотеци у Костолцу.

Након књижевне вечери, Матилда Вељковић, као једна од ретких књижевница која пише о фолклорној фантастици у Србији, учинила је част Љубитељима фантастике у Костолцу и придружила им се на њиховом редовном састанку у Библиотеци. Наставио се разговор о српским народним обичајима, о фантастици и о књигама фантастике у Србији.

Део из књиге Видарка:

„Чаробна књига каже да виле никада не умиру, па ни када им се почупа прамен косе. Њихове врлине вину се у небо, као духови предака и попут брилијантног накита за душу, украсе свакога од нас у виду Дара који добијамо по рођењу.

Не постоји човек који је рођен без сврхе, без суштине, као што не постоји човек без предака. Питање је само колико је љубави у њему, која ће да му помогне да своју суштину досегне; Да ли ће љубав за живота да дели на очинску, мајчинску, љубавничку, братску, пријатељску или ће да је живи као небо. Не можеш поделити небо. А љубав је небеска ствар. Зато је увек у љубави тајна, зар не.“

Advertisements

Posted on 23. septembra 2017., in Biblioteka, Vesti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: