Advertisements

Видарка, нови роман Матилде Вељковић

У петак 22. септембра 2017. године, са почетком у 19 сати, у Библиотеци у Костолцу, огранку Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, завичајна књижевница Матилда Вељковић представиће свој нови роман Видарка.

Poster Vidarka 1

Матилда Вељковић, рођена је у Петровцу на Млави, 1983. године, али је Основну школу завршила у Костолцу, тако да спада у наше завичајне писце. Дугогодишњи је члан Удружења ликовних уметника Петровац на Млави. У оквиру удружења редовно излаже своје радове. Обдарена са више талената, поред сликања, бави се музиком и писањем. Ауторка је романа „Змај и Милена“ (2015) и „Видарка“ (2017). Живи и ради у Београду.

Романом Видарка, Матилда наставља са својим оригиналним приповедањем, веома питким за читаоце, са занимљивом породичном причом, прожетом нитима фолклорне фантастике. Не пропустите да завирите у свет магичног.

„Чаробна књига каже да виле никада не умиру, па ни када им се почупа прамен косе. Њихове врлине вину се у небо, као духови предака и попут брилијантног накита за душу, украсе свакога од нас у виду Дара који добијамо по рођењу.
Не постоји човек који је рођен без сврхе, без суштине, као што не постоји човек без предака. Питање је само колико је љубави у њему, која ће да му помогне да своју суштину досегне; Да ли ће љубав за живота да дели на очинску, мајчинску, љубавничку, братску, пријатељску или ће да је живи као небо. Не можеш поделити небо. А љубав је небеска ствар. Зато је увек у љубави тајна, зар не.“

 

 

Advertisements

Posted on 19. septembra 2017., in Biblioteka, Vesti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: