Advertisements

Мефисто и Златокоса

Роман „Мефисто и Златокоса” Срђана Крстића у издању „Лагуне” представљен је у „Делфи кафеу” у Студентском културном центру. Ова љубавна прича присутна је на нашем књижевном небу готово четврт века, временом се мењала и доживљавала бројна издања да би на крају добила свој коначни облик. То је кратка, духовита и страсна прича о љубави Палог Анђела и Лепоноге Блондине, с мноштвом ликова из раја и пакла.

Мефисто стиже у Град не би ли се одморио од сени којима суди. Док се поиграва једном душом, он у кораку и лепоти Златокосе жене наслути своја небеса. Решен да је освоји, али само ако му се она својом слободном вољом преда, и одлучан да би њена душа остала чиста, упушта се у рат са анђелима. Преокрети се нижу један за другим, све до неочекиваног краја.

– Ово је мој први роман писан у чудно и тмурно време. Мефисто ми је седео на левом рамену у то доба страдања и шапутао причу о небеској љубави. Роман се мењао онда када би Мефисто, приповедач пун тајни, одлучио да ми поново седне на раме и открије нове детаље, да их јаче и потпуније обоји – рекао је Крстић.

Поред аутора, о књизи су говорили критичари Михајло Пантић и Александар Јерков и уредник Зоран Пеневски.

Извор: Политика

Advertisements

Posted on 16. marta 2017., in Biblioteka, Knjige, časopisi, pisci i javna lica, Preporuka. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: