Advertisements

Библиотекари на путу: 1000 километара до 1000 идеја

Интересује вас даље стручно усавршавање и контакт са колегама из света у циљу сагледавања актуелних тема библиотечко-информационе делатности? Размишљате како стићи на IFLA конгрес ове године у Вроцлаву или имате прихваћен рад/постер за учешће на најважнијем светском окупљању библиотечко-информационих стручњака? Библиотекарско друштво Србије је ту да помогне и подржи домаћу струку!

bibliotekarinaputu


Библиотекарско друштво Србије покреће акцију и едукативно-стручни програм Библиотекари на путу: 1000 километара до 1000 идеја. Циљ је да један аутобус са члановима БДС у години одржавања IFLA конгреса у Вроцлаву (18-25. август 2017) посети Пољску, библиотеке у југозападној Пољској и IFLA Конгрес, у оквиру стручног усавршавања, едукације и размене искустава, идеја и знања са колегама из читавог света. Између Београда и Вроцлава налази се 1.000 километара друма, чијим се преласком отвара могућност 1.000 нових идеја за библиотекаре у Србији. Нове идеје створиће се у контакту са колегама из Пољске и учесницима Конгреса, кроз размене искустава и упознавања са иновативним сервисима, услугама и концептима савремених библиотека, односно сагледавањем наше позиције према светском библиотекарству.

Поред бесплатног аутобуског превоза за чланове БДС, Друштво је за чланове обезбедило или ће обезбедити додатне погодности:

– плаћање ниже цене котизације за Конгрес до 1. јуна 2017. (уместо до 15. 05) за све дане Конгреса (490 евра), као и котизације за један (175 евра), односно два дана Конгреса (295 евра);
– могућност резервације повољног смештаја у Вроцлаву;
– организовану групну посету библиотекама Вроцлава и/или околине изван званичног програма Конгреса.

У случају већег броја пријава од расположивих места за путовање, извршило би се рангирање кандидата према следећим критеријумима:
– чланство у БДС
– прихваћен рад (постер или презентација) на Конгресу
– први одлазак на IFLA
– активност и иновативност у библиотечком сектору
– могућност преношења искуства из Пољске на локалном и националном нивоу.

БДС позива све заинтересоване да до 10. маја 2017. године пошаљу своје пријаве са евентуалном пратећом документацијом (позивно писмо, рад/постер, препорука и друго што сматрају корисним) на адресу sekretar@bds.rs. Пријава подразумева преузимање обавезе кандидата да ће кренути на пут, платити жељену котизацију и обезбедити остала потребна средства за боравак у Пољској. БДС задржава право да откаже читаву акцију уколико не буде довољног броја пријављених, о чему ће БДС дати саопштење најкасније до 1. јуна 2017. године.

Уколико делите нашу страст према библиотекарству и библиотекама поделите и ово обавештење са другима!
БДС

Advertisements

Posted on 14. marta 2017., in Biblioteka, Vesti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: