Advertisements

НАШЕ СУ САМО РЕЧИ: Из штампе изашла нова књига Милана Ружића

Ове недеље у продаји се нашла нова књига младог писца и сталног сарадника Искре, Милана Ружића. Нова Ружићева књига носи наслов „Наше су само речи“ и објављена је у издању „Службеног гласника“ у оквиру едиције „Гласови“.

slika-za-iskru

Уредник овог издања је наш прослављени писац Владимир Кецмановић који је својим речима о Ружићу украсио корице ове књиге написавши:

Постоје писци који читаоца суочавају са својим стваралачким поступком и писци који се опредељују да стил, након дугог рада, учине тако ненаметљивим да се неупућенима чини како би оно што су прочитали и сами могли написати. Чест је случај да књижевници, на почетку стваралачког пута, припадају првој врсти, да би са годинама досегли зрелост карактеристичну за другу. Иако млад човек и млад писац, Милан Ружић у свет књижевности улази стилски суптилно, као искусан уметник, што га чини ретком зверком, којој ваља пратити траг.

У књизи се налази и препорука великог српског песника Рајка Петрова Нога који, између осталог, каже:

Нова књига младог Милана Ружића долази са вијугаве границе прозе и поезије. Ружић лако из сатире пређе у медитацију, из ироније у потиштеност, али се нигде не „проспе“, већ самосвесно поентира. Он не личи ни на кога од својих исписника, па и савременика, јер се наслања на своје књижевне претке. Са задовољством препоручујем.

И речи једног од највећих српских песника, Матије Бећковића, нашле су своје место на корицама ове књиге, а оне гласе:

У времену у којем се говори о крају књиге, о крају историје, о крају човека и о крају поезије, мислио сам да таквог међу младим људима нећу ни срести, али не само да сам срео једног младог човека који воли књижевност и који пише, него као да сам срео себе од пре више од 50 година. Одједном видимо једнога који гори као свећа за писану реч, за нешто важније од наших свакодневних брига.

Књига се може наћи у свим Гласниковим књижарама, а може се поручити и путем сајта „Службеног гласника“ и клуба читалаца „Службени гласник“.

Ускоро ће уследити и промоције на којима ће читаоци моћи да чују више о овој књизи од стране уредника и аутора.

Извор:Iskra.co

Advertisements

Posted on 10. marta 2017., in Biblioteka, Knjige, časopisi i pisci, Vesti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: