Advertisements

Милорад Вучковић добитник Награде „Јанко Шафарик“

Милорад Вучковић Браца, добитник је награде „Јанко Шафарик“. Награда ће свечано бити уручена лауреату 28. фебруара 2017. на Централној прослави Дана Народне библиотеке Србије. Народна библиотека Србије додељује од 2014. године националну награду „Јанко Шафарик“ за укупан допринос библиотекарству. Награда, која се састоји од Повеље и новчаног дела, додељује се сваке године на Дан Народне библиотеке Србије, 28. фебруара. Добитници Награде у протекле три године били су истакнути библиотекари Миро Вуксановић, Светлана Јанчић и Јасмина Нинков.

braco

Јанко Шафарик (1814-1876) је био пионир музеологије и библиотекарства у Србији 19. века, управник Народне библиотеке Србије од 1861. године, који је фондове Библиотеке увећао непроцењиво вредним рукописима и старом штампаном књигом.

Жири за доделу Награде “Јанко Шафарик” у саставу: проф. Михајло Пантић (председник), Владислав Бајац, Ивана Димић, Љубомир Бранковић и Тамара Бутиган Вучај, већином гласова донео је одлуку да се ове године Награда додели Милораду Вучковићу, библиографу саветнику и начелнику Центра за узајамну каталогизацију Републике Србије.

Награда је додељена Вучковићу за изузетан допринос развоју и модернизацији библиотечко-информационог система, који се огледа у успостављању система узајамне електронске каталогизације и повезивању библиотека у јединствен функционалан систем.

Извор: НБС

Advertisements

Posted on 27. februara 2017., in Biblioteka, Vesti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: