Advertisements

„МУЧЕЊЕ ЈЕЗИКА“

У оквиру манифестације ,,Новембарски дани културе“ у сали Дома омладине у Костолцу,  у четвртак 17. новембра, одржано је књижевно вече под називом ,,Мучење језика“. Вече је било посвећено нашем матерњем језику, са једне стране његовом запостављању, а са друге и методама његовог очувања и неговања.


О овој теми говорила је др Марина Јањић, професор српског језика и књижевности Филозофског факултета у Нишу. Кроз презентацију и предавање могли смо да стекнемо увид у савремене методолошке приступе литерарним и лингвистичким вредностима и у нове филолошке теорије рефлексије у интерпретацијама књижевних дела.

Указано је на научно и наставно сагледавање литерарних проблема и примену нових домета информационе технологије у настави књижевности и језика (интернета, других медија, филма, телевизије) – све то у циљу функционалнијих поступака у наставним интеграцијама језика и књижевности. Кроз своје бројне радове и књиге, др Марина Јањић наглашава да се језик учи кроз игру и она предлаже разноврсне вежбе које могу да се користе на часовима, уз одабрана средства, облике и методе рада, с циљем развијања говора и укупних психофизичких могућности ученика.

Ово веома едукативно предавање је привукло пажњу просветних радника и радника у култури, који су са интересовањем постављали питања гошћи, уз оцену да би овакве вечери убудуће могле да постану стална пракса у Костолцу.


Извор:

Градска општина Костолац

Advertisements

Posted on 24. novembra 2016., in Biblioteka, Vesti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: