Advertisements

Нови роман Љиљане Хабјановић Ђуровић

У издању ИК „Глобосино Александрија” недавно је објављен најновији роман Љиљане Хабјановић Ђуровић под називом ,,Онда је дошла добра вила”. Реч je породичној драми о безусловној љубави која се одвија кроз различите фазе: када дете почиње да се одваја од мајке, када мајка почиње да губи дете, када мајка почиње да стрепи шта може да каже или уради њено дете, када мајка схвати да је њена љубав заиста безусловна. Ово је књига о тајнама и мудрости, о моћи и немоћи, о поразима и снази мајчинства, али, истовремено, и књига о духу времена у коме живимо, о борби добра и зла, која се непрекидно одвија у нашој свакодневици, у свакој породици и у сваком појединцу.

Књига опомиње младе да им слободу могу дати само они који их истински воле, а да сви остали користе обећања о слободи да би их заробили. Роман ,,Онда је дошла добра вила” подсећа на нека важна питања која морају да постављају себи и на она најважнија: где је, с ким је и шта ради моје дете? Млади желе живот, као у реклами за „кока-колу”. Желе забаву, смех, музику, љубав. Склони су побуни. Желе слободу. Али они су истовремено и неискусни, лаковерни, несигурни и поводљиви, па их је лако завести слатким речима и празним обећањима. Лако их је преварити. Лако их је одвући у алкохолизам, наркоманију, проституцију, криминал. И у оно најгоре и најпогубније – секту. Лако је заробити им умове. Отети душе. Управо то се догађа младом јунаку романа.

„Онда је дошла добра вила”, књига је у славу породице, каже ауторка. То је према њеним речима ,,прича о једној мајци и њеном сину. О вери, љубави и нади. А од та три најважнија је љубав”…

Извор:

Политика

Advertisements

Posted on 23. oktobra 2016., in Knjige, časopisi i pisci, Preporuka. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: