Advertisements

У Библиотеци „Србољуб Митић“ Мало Црниће – Одељење за информатичко оспособљавање старијих лица и социјално угрожене деце

У библиотеци „Србољуб Митић“ Мало Црниће, свечано је отворено одељење за информатичко описмењавање старијих, свих заинтересованих лица и социјално угрожене деце. Овом свечаном чину присуствали су заинтересевани за информатичко описмењавање – пензионери на челу са председником Општинске организације пензионера Мало Црниће, Марком Братићем, ученици основних школа, директори јавних предузећа и установа, представници локалне самоуправе на челу са председником Општине Малишом Антонијевићем и председницом Скупштине Горанком Стевић.

img_5589-810x540

На почетку присутнима се обратила Зорка Стојановић, директор библиотеке „Србољуб Митић“, која је поздравила све присутне и истакла значај отварања електронске читаонице, односно Одељења за информатичко оспособљавање заинтересованих старијих лица и социјално угрожене деце. Потом је говорио председник општине Мало Црниће, Малиша Антонијевић:
„….Библиотека „Србољуб Митић“ бележи завидне резултате у свом раду. Ову чињеницу поткрепљује реализација пројекта отварање Одељења за информатичко описмењавање старијих лица – пензионера, социјално-угрожене деце и свих оних који су заинтересовани за рад на рачунарима. Ова просторија ће се користити и као електронска читаоница, коју ће корисници библиотеке моћи да користе сваког радног дана. Поред пожаревачке библиотеке, ни једна библиотека у Браничевском округу, ни друге веће библиотеке, чак ни градске немају Одељење за информатичко описмењавање заинтересованих лица. Ово јесте мали простор, и за сада има 5 лаптопа, скенер и штампач, али то је тек почетак. Радници библиотеке ће већ направити распоред наставе, тако да мислим да ту неће бити проблема. Директорка библиотеке је оспособљена за рад на информатичком описмењавању других лица. И то је велико плус за нашу Општину. Свакако, да ми је задовољство у нашој Општини има заинтересованих лица за овакву врсту описмењавања. Дакле, сви заинтересовани ће у овој просторији моћи да науче све што желе о раду на рачунару и колико желе. Локална самоуправа подржава рад Библиотеке не само у овом сегменту, него уопште рад ове установе. Велико задовољство је што имам ту част да пресецањем ове траке званично отворимо Одељење за информатичко описмењавање, односно електронску читаоницу. Важно је истаћи то да то с радошћу чинимо у овој недељи, пред сам почетак ФЕДРАС-а, који ове године слави свој четрдесетпети рођендан….“ рекао је председник Антонијевић.

Симболичним пресецањем траке, званично је отворено Одељење за информатичко оспособљавање, које ће се користити и као Електронска читаоница, од стране председника малоцрнићке општине Малише Антонијевића и директора библиотеке „Србољуб Митић“ Мало Црниће, Зорке Стојановић.

img_5592-300x225

Извор:

Библиотека СРБОЉУБ МИТИЋ Мало Црниће

Advertisements

Posted on 13. oktobra 2016., in Biblioteka, Vesti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: