Advertisements

Учешће председника БДС на конференцији у Мађарској

На позив Удружења библиотекара Мађарске (МКЕ, http://mke.info.hu/english/) председник Библиотекарског друштва Србије др Богдан Трифуновић учестовао је на годишњој конференцији МКЕ у граду Веспрему од 7. до 9. јула 2016. године. Боравак у Веспрему био је прилика за наставак и проширење сарадње два национална библиотечка удружења суседних земаља.

13600041_10154353966063896_4527497463122108577_n

Током боравка у Веспрему поред учествовања на конференцији председник БДС је обишао Окружну библиотеку у Веспрему, која је проширена и реновирана крајем 20. века и једна је од најмодернијих библиотека у Мађарској, као и реновиране установе културе (библиотеку, галерију и музеј) у месту Балатонфиред на обали језера Балатон.

Разговори са колегама на конференцији, као и у Окружној библиотеци, искоришћени су за упознавање са радом Удружења. Удружење библиотекара Мађарске репрезентативно је удружење библиотечко-информационих стручњака у Мађарској које има 2.000 индивидуалних и 60 институционалних чланова, регионалне подружнице (укупно 18) подељене су по окрузима (слично организацији БДС) а 12 специјализованих подружница/секција окупљају колеге по стручном принципу. Седиште Удружења је у Будимпешти у просторијама Националне библиотеке.

Током разговора са председницом МКЕ проф. др Агнеш Хајду Барат колегама из Мађарске упућен је позив да буду гости БДС и учествују на годишњој конференцији Друштва у Београду децембра 2016. године. Позиви за конференцију БДС упућени су и представницима националних удружења библиотекара Словачке, Румуније и Хрватске који су учествовали на скупу у Веспрему.

Извор:

Библиотекарско друштво Србије

 

Advertisements

Posted on 13. jula 2016., in Biblioteka, Vesti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: