Advertisements

Књижевници из Италије у Пожаревцу

Председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић, приредио је, у свечаној сали Градског здања, у понедељак 6. јуна, пријем за представнике Удружења културних посленика „Вербумландиарт“ из Италије, који су боравили три дана у овом крају и њихове домаћине – чланове Удружења љубитеља књиге „Мајдан“ из Костолца. Разлог посете је промоција заједничке збирке песама српских и италијанских стваралаца под називом „Прекретница“. Осим промоције прве књиге у Костолцу, пријатељство између удружења књижевних стваралаца биће учвршћено потписивањем протокола о сарадњи.

knjizevnici_1

Са пријема књижевника

Председник Скупштине града Бојан Илић је овом приликом рекао да су наши суграђани сведоци да град Пожаревац у последње време интезивно иницира сарадњу са представницима страних држава, са жељом да се постигну два циља, учврсте стара и стекну нова пријатељства али и да се започне привредна сарадња.

-Данашњи сусрет са нашим пријатељима из Италије је наша тежња ка још једном циљу, који желимо да остваримо а кога по значају, стављамо раме уз раме са развојем економије а то је култура. Пожаревачка уметница Милена Павловић Барили је у Европи својим сликама и костимима које је креирала прославила је наш град  између два Светска рата, а такође се опробала у књижевности. Поред тога што је Милена је била ћерка италијанског композитора и песника Бруна Барилија, она се на италијанском језику често изражавала у својим песмама. Сигуран сам да би она данас била срећна и задовољна због потписивања протокола о сарадњи између наших и културних посленика из Италије, државе која је домовина њеног оца, рекао је Илић.

Са пријема књижевника

Са пријема књижевника

Током тродневног боравка у граду Пожаревцу, представници Удружење културних посленика „Вербумландиарт“, у пратњи Љубитеља књиге „Мајдан“ из Костолца, обишли су Градску галерију, Народни музеј, Етно парк на Тулби, Археолошко налазиште Виминацијум и Рамску тврђаву на Дунаву код Великог Градишта.

 

Извор:

Пожаревац

 

Advertisements

Posted on 13. juna 2016., in Kultura u izlogu. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: