Advertisements

Радовану Белом Марковићу награда „Григорије Божовић”

Једногласном одлуком жирија, који је радио у саставу: Милета Аћимовић Ивков, Драгиша Бојовић и Андријана Живановић, књижевна награда „Григорије Божовић” за стваралаштво писано у духу приповедне прозе Григорија Божовића, коју додељује Културни центар „Стари Колашин” у Зубином Потоку, припала је Радовану Белом Марковићу за роман „Путникова циглана” (Српска књижевна задруга, 2015). У најужем избору нашла се и путописна књига Виктора Лазића „На вратима истока” (Лагуна, 2015).

У образложењу жирија се каже да је аутор обликујући „стварне приче из измишљеног живота”, својој високој стваралачкој зиданици додао и роман континуитета „Путникова циглана”. У њему су упечатљиво исказане неке типичне и репрезентативне одлике његовог препознатљивог књижевног света и стваралачког поступка усредсређеног на снагу језичке имагинације, фантазијско, гротескно и хуморно обликовање прозног описа и визије света.

Награда, која се састоји из новчаног дела, повеље и диптиха у дуборезу са ликом Григорија Божовића, Радовану Белом Марковићу биће уручена на свечаности у Културном центру ,,Стари Колашин”, у Зубином Потоку, у понедељак 6. јуна.

Извор:

Политика

Advertisements

Posted on 7. juna 2016., in Biblioteka, Knjige, časopisi i pisci. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: