Advertisements

Награда “Ђура Даничић”

У организацији Заједнице матичних библиотека Србије додељује се награда “Ђура Даничић” у част знаменитог српског филолога, преводиоца, културног прегаоца и управника Народне библиотеке Србије, и то за целокупан допринос појединца развоју библиотекарства и културе Србије. Заједница, која као чланове окупља директоре највећих библиотека Србије, са задовољством обавештава јавност да је овогодишњи добитник овог престижног признања Владимир Шекуларац, начелник Матичног одељења Народне библиотеке Србије, професор књижевности и вишедеценијски радник у култури.

Даничић

Лауреата ће прогласити председник Жирија и добитник награде “Ђура Даничић” за претходну годину, Беба Станковић, директорка Народне библиотеке Илија М. Петровић из Пожаревца. Награда коју чине плакета и новчани износ биће додељена на редовном годишњем стручно-научном скупу Библионет који се ове године одржава у Народној библиотеци Вук Караџић у Крагујевцу која обележава јубилеј оснивања.

За додатне информације можете се обратити Одељењу за односе с јавношћу Народне библиотеке Србије на контакт телефон 011/2457-822.

Извор:

НБС

Advertisements

Posted on 16. maja 2016., in Biblioteka, Vesti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: