Advertisements

Фрушка горо, Богу нек` је слава (конкурс)

„Фрушка горо, Богу нек` је слава“ тема је овогодишњег песничког конкурса који расписује манастир Бешеново. Конкурс је отворен до 1. јуна 2016. године, а победници ће бити проглашени 28. јула, о летњој манастирској слави Светим Кирику и Јулити. Тада ће бити промовисана и збирка са песмама са овог конкурса. Биће то друга поетска збирка у прошле године покренутој едицији „Бешеновска приношења“. На прошлогодишњем конкурсу учествовало је више од 40 песника из 7 земаља, верујемо да ће и ове године одзив такође велики.

old paper or parchment

УСЛОВИ КОНКУРСА: Сви песници шаљу по једну песму дужине од 12 до 24 редова. Песници песме шаљу на српском језику ћириличним писмом. Обавезна je уз песму послати и краћу биографију аутора. Жири ће на Аранђеловдан 2016. године прогласити три победничке песме које ће бити и награђене. Песме треба послати у Wорду или ПДФ формату електронском поштом на следећу адресу: manastirbesenovo@gmail.com

Напомена: Све песме морају поред имена песника да имају и адресу аутора,  град и државу у којој живе, држављанство као и контакт телефон. Пожељно је лично присуство на Аранђеловдан 2016. у манастиру Бешеново. Трошкове евентуалног доласка/одласка и боравка у Бешенову сносе песници. Не постоји старосна граница за учесника. Манастир задржава право,  да у сврху промоције обнове манастира Бешенова,  уз навођење аутора,  публикује радове пристигле на конкурс. Чином слања рада на конкурс сагласни сте се правилима конкурса.

Списак учесника предхоног конкурса „Бешеновска проношења“ чија је тема била „Да васкрсен Бешеново“ можете погледати кликом на следећи линк „Да васкрсне Бешеново“.

Извор:

Spc.rs

Advertisements

Posted on 4. maja 2016., in Konkursi. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: