Advertisements

Центар за промоцију науке расписује конкурс за креативне наставнике

Центар за промоцију науке, уочи припрема за нови Мај месец математике, расписује конкурс за креативне наставнике. Коjа све лица има математика? Нису то само Питагора и Лаjбниц, Гаус и Тjуринг. Лица математике су сви они коjи желе да комуницираjу и популаризуjу математику, да jе на jедноставан начин обjасне и покажу колико заправо математика може бити забавна. Овогодишњи М3, Маj месец математике, има мисиjу да та лица откриjе свима.

uccc8cenje

Конкурс за лица математике jе позив свим наставницима и професорима, садашњим или бившим, коjи имаjу добру праксу у својој настави и који кроз неформално образовање желе да јавности представите интересантне математичке методе, појмове или догађаје са својих часова. Биле то интерактивне радионице, jавни часови, научнопопуларна предавања, мултимедиjалне апликациjе или математичке игре, уколико имате идеjу коjу већ користите у настави – jавите се на конкурс!

На конкурс се наставници могу приjавити преко формулара на дну стране. Потребно jе у одговараjућем формату описати предложени програм, начин презентовања и краћу биографиjу. Обавезно jе навести и школу, односно универзитет где наставник ради или jе радио.

Комисиjа Центра за промоциjу науке одабраће десет наjбољих програма на основу четири критериjума: квалитета предлога, иновативности, имплементациjе и креативности предлога. Ових десет предлога, односно десет наставника и професора, постаће нова Лица математике!

Десет одабраних победника – Лица математике, обавезно ће учествовати на презентациjи у Београду у организациjи Центра за промоциjу науке, као и своjим градовима и оближњим научним клубовима. На овим презентациjама имаће прилику да широj публици покажу своjе добре праксе, и науче, не само децу и студенте, већ и друге наставнике и посетиоце занимљивим математичким идеjама.

Лица математике биће чести гости у медиjима. Центар за промоциjу науке спровешће медиjску кампању са циљем промоциjе свих Лица математике као групе, али и поjединачно, што jе лепа прилика да се ваши програми представе свим гледаоцима, слушаоцима и читаоцима у Србиjи.

Лица математике биће и звезде велике математичке изложбе. Портрети победника, заjедно са њиховим добрим праксама, биће изложени у галериjама у Београду, како би, макар у маjу, наставници били праве познате личности.

Конкурс jе отворен 5. априла и траjе све до 20. априла 2016. године, до 17 часова. Молимо вас да своjе приjаве пошаљете на време, jер неблаговремене, као и непотпуне приjаве неће бити разматране. Конкурс је намењен искључиво наставницима у школским и високошколским установама, као и наставницима у пензији. Видимо се на новом М3 у маjу!

Вашу приjаву можете попунити у формулару.

За сва евентуална питања, контакт особа jе Борис Клобучар,

е-пошта: bklobucar@cpn.rs

Извор:

Библиотека Рибникар

Advertisements

Posted on 9. aprila 2016., in Konkursi. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: