Advertisements

ЛУКИНЕ АВАНТУРЕ

Поводом Светског дана дечје књиге – 2. април у Народној библиотеци „Илија М. Петровић“ Пожаревац, организован је програм који ће бити одржан у петак, 1. априла, са почетком у 12:30h, на Дечјем одељењу. Овом приликом малишани ће присуствовати промоцији збирке прича и романа за децу, књижевнице Љиљане Дугалић. Ауторка ће говорити о својим књигама: Лука у чаробном дворишту и Лукин камени брод које откривају  начин доживљавања света данашње деце и  пут образовног и духовног сазревања најмлађих.

lukin_kameni_brod_vv

Љиљана Дугалић је песникиња, прозни писац, есејист. Њена поезија, проза и публицистика превођени су у иностранству. Заступљена је у антологијама.Аутор је збирки песама: Иза бордо капије (1990, Награда „Венац Лазе Костића“), Дрво сред врта (1992), Реквијем за свица (1993), Катедрала у коферу (2002, диптих-збирка раних песама Љ. Дугалић и слика Душана Јевтовића, пок. проф. ФЛУ у Београду), De routes et de rêves / Путевима и сновима (art-book – коауторство с песникињом Моник Жито, сликарком Елизабет Матје и сликарком и графичарком Биљаном Вуковић, изд. Centre de diffusion Presse Papier, Trois-Riviéres, Canada, 2008). Такопђе је објавила и збирке прича Рам (1995), Човек из (2001), Акт (2007Андрићева награда) и Цртеж на длану (2009).

Сарадник је на тексту публикације Распето Косово (1999). Аутор је документарних емисија на Радио Београду 2, емитованих у оквиру документарног програма Говори да бих те видео. Оснивач је и председник Удружења „Колевка или Мајка“ (које се бави организовањем културних манифестација које окупљају децу са потешкоћама у развоју и децу без сметњи.) Сценариста је и продуцент документарног филма Извините што касним (2009) (који обрађује проблем инклузије – укључивања деце са сметњама у редовно школовање и активан живот.) Приредила је публикацију Покренимо се повежимо се, документарни дијалог с мајкама деце с инвалидитетом у издању НВО „Помоћ породици“.

Извор:

Библиотека Пожаревац

Advertisements

Posted on 1. aprila 2016., in Biblioteka, Vesti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: