Advertisements

БИБЛИОТЕКА КАО ШКОЛА

Разне културне свечаности, акције, програми и манифестације које се организују у Библиотеци дају јој специфичан живот и ритам. Да би у оваквим дешавањима свако пронашао своје место и препознао значај онога што се дешава, неопходно је ангажовање различитих радионица.

Циљ радионица је да се подстакне дијалог и размена мишљења, вежба активно слушање, као и да деца и млади проведу време у  дружењу  са вршњацима сличних интересовања.

Радионичарски начин рада, кроз игре и занимљиве вежбе, омогућиће учесницима да се забаве, креативно изразе и усаврше своје таленте.

Осим савета у вези са избором књига које библиотекари нуде корисницима, нудимо и читав низ активности.

Библиотекарска радионица пружа учесницима  основна знања везана за коришћење библиотеке и фонда којим она располаже. Циљ оваквог рада је осамостаљивање и коришћење библиотеке као информационо-документационог центра, развој и јачање свести да је библиотека својеврстан извор знања и сазнавања, а истовремено простор у коме може да се  покаже и  сопствено умеће.

Ако волите Игре престола, Ратове звезда, Доктора Хуа… онда је Радионица за љубитеље фантастике прави избор. Уживаћете у световима и чарима епске и научне фантастике.

Ту је и Кројачка радионица која је права мала фабрика. Немамо софистициране машине, али имамо вредне руке и богате идеје. Уз нас библиотека постаје чаробно место које вам открива тајне кројачког заната. Научите да кројите, шијете и украшавате разне текстилне предмете.

Ликовна радионица негује дечији ликовни израз, развија осећај за лепо, подстиче сензибилитет сваког детета, али и осећај за тимски рад и пријатељство.

Извор:

Јелена Чобић

Библиотека Пожаревац

Advertisements

Posted on 24. marta 2016., in Biblioteka, Vesti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: