Advertisements

Библиотеке постоје због својих корисника

Диван текст о Библиотеци у Костолцу (огранак Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац) објављен на сајту Кostolac.org.rs. Радује ме што уредници сајта Градске општине Костолац проналазе вредност у ономе што радимо и за шта се залажемо и најважније – што желе то да поделе са другима. Хвала пуно!

Библиотеке постоје због својих корисника

 

Библиотеке постоје због својих корисника

„Као нови руководилац, желела бих да направим од Библиотеке место, где не само да можете да позајмљујете књиге, већ  место пријатно за окупљања деце, студената, радника, домаћица, пензионера, истраживача и књижевника. Место где долазе људи жељни знања и нових информација. Савремени информациони центар. А за све то ми је потреба и ваша помоћ, јер библиотеке постоје због својих корисника. Дођите у Библиотеку!“ – истакла је Рената Минић, нови руководилац костолачке библиотеке.

Radionica 7

Библиотека у Костолцу огранак је Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац. Нови руководилац Библиотеке од 01.02.2016. је Рената Минић, виша дипломирана библиотекарка, по струци дипломирани библиотекар-информатичар-мастер. Библиотека у Костолцу основана је 1953. године и од тада се труди да буде на услузи својим суграђанима и корисницима, јер Библиотеке постоје због својих корисника.

Radionica 1

Курс под именом „Упознајте се са виртуелним светом рачунара – информатичко описмењавање за пензионере и незапослене“ три године је успешно спровођен у Библиотеци у Пожаревцу. Једна од ауторки курса је и Рената Минић, нови руководилац Библиотеке у Костолцу и која која има у плану тај курс да спроведе за грађане Костолца и околних села. Библиотеке су одувек биле стубови културе, тако да је и данас, када је дошло до експанзије електронске технологије и  Интернета, од кључне  важности да  библиотеке буду те које ће да помогну у описмењавању грађана да рукују новом технологијом. Библиотекари су ти, који би могли  да их обуче за руковање савременим начинима долажења до информација. Библиотека је на услузи својим грађанима  –  да их подучи и технолошки описмени.

Renata Minić

Поред обиља нових наслова књига за децу и одрасле, културних вечери и тематских изложби, курса информатичког описмењавања за пензионере и незапослене, ликовних и књижевних конкурса, такмичења рецитатора, за ову годину у плану је спровођење неколико нових радионица за децу, као што су: ликовна, информатичка, библиотекарска и кројачка радионица. Већ су одржане две ликовне радионице за децу (једна поводом Дана заљубљених, а друга поводом Дана жена) након којих су направљене изложбе радова у холу Библиотеке. Пошто Библиотека има велики број корисника који су љубитељи књига фантастике, у плану је организовање радионице љубитеља фантастике где би млади могли да размењују своје доживљаје о прочитаним књигама.

 

Advertisements

Posted on 21. marta 2016., in Biblioteka, Vesti. Bookmark the permalink. Postavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: